• Leu / EUR4.9207
  • Leu / GBP5.7178
  • Leu / USD4.6726
ZF 24

Marile branduri de modă investesc în podgorii celebre

Marile branduri de modă investesc în podgorii celebre

Autor: Alina-Elena Vasiliu

31.12.2015, 09:00 482

Un vin bun nu se demodează niciodată. Astfel au gândit şi marii producători de modă care s-au orientat către investiţii în podgorii producătoare de vin de calitate. Aşa se face că Chanel, Ferragamo, Bulgari, Cavalli, Renzo Rosso au vinuri produse sub numele companiei, iar Cartier deţine o marcă proprie de şampanie. Conde Nast Traveler face un top al unora dintre cele mai cunoscute opt vinării din lume cumpărate de producători de modă.

1.St. Supery Estate Vineyards & Winery a fost cumpărată de Chanel în noiembrie, după ce familia Wertheimer, deţinătoare a brandului, a mai achiziţionat două proprietăţi în Franţa: Chateau Canon în St. Emilion şi Chateau Rauzan-Segla în Margaux.

2.Podernuovo a Palazzone, podgorie din sudul Toscanei, a fost suficient de atractivă pentru Giovanni Bulgari, astfel încât acesta să o achiziţioneze în 2004, împreună cu tatăl său, Paolo. Strugurii din această zonă sunt din soiurile sangiovese, montepulciano, cabernet franc, cabernet sauvignon şi merlot, cărora, din 2009, li s-au adăugat trei tipuri din care se obţine vinul roşu: Therra, Argirio şi Sotirio.

3.Podgoria Newton este deţinută de LVMH, brand care produce haine din mărcile Louis Vuitton, Celine şi Fendi. În 1990, şi-a lansat vinul chardonnay nefiltrat, unul dintre primele vinuri nefiltrate produse şi vândute în SUA.

4.Domeniul Chandon, din California, face de asemenea parte din divizia producătoare de vin a grupului LVMH şi realizează zeci de tipuri de vin. O serie de sticle ediţie-limitată pentru îmbutelierea acestora au fost realizate în colaborare cu designeri precum Stacey Bendet, CEO al companiei Alice&Olivia.

5.Chateau Cheval Blanc este deţinut de magnatul Bernard Arnault – CEO la LVMH – şi de miliardarul belgian Albert Frere. Vinul de aici a primit cea mai înaltă distincţie St. Emilion, cea de Premier Grand Cru Classe (A), pe care doar câteva alte vinuri din zonă o deţin.

6.Il Borro a fost cumpărată de Ferruccio Ferragamo în 1993. Din portofoliul său, fac parte şase tipuri de vin pentru care este cunoscută în întreaga lume.

7.Castiglion del Bosco îi aparţine lui Massimo Ferragamo, fratele lui Ferruccio Ferragamo, şi este recunoscută pentru vinurile Brunello. Podgoria mai cuprinde spaţii de închiriat, o şcoală de gătit, tratamente spa, dar şi un teren de golf proiectat de campionul British Open Tom Weiskopf.

8.Marciano Estate se află în proprietatea lui Maurice Marciano, co-fondator al imperiului de haine Guess, alături de cei trei fraţi ai săi. În această podgorie, se produc trei tipuri de vin roşu (Marciano Estate, Massiglia şi Terra Gratia) şi un tip de vin alb (Massiglia Sauvignon Blanc). 

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9207
Diferență: -0,1826
Ieri: 4.9297
Azi: 4.6726
Diferență: -0,2668
Ieri: 4.6851
Azi: 5.7178
Diferență: -0,4197
Ieri: 5.7419
Azi: 4.9903
Diferență: -0,4766
Ieri: 5.0142