ZF 24

Măriuca Talpeş, Coaliţia pentru Dezvoltarea României: În fiecare an 3% dintre profesorii slabi trebuie îndrumaţi către alte joburi

 Măriuca Talpeş, Coaliţia pentru Dezvoltarea...

Autor: Mihaela Pascari

28.06.2017, 11:45 102

Viitorii profesori au nevoie de mai multă practică şi cel puţin doi ani de mentorat lângă un profesor cu experienţă, iar pregătirea din facultate este pur teoretică, partea practică este doar pe hârtie, a spus  Măriuca Talpeş, membru al Consiliului Director al RBL şi liderul grupului pentru educaţie din cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Datele statistice arată că tinerii profesori nu au rezultate bune la examenul de definitivat. Mai mult de o treime (36%) dintre cei care şi-au dorit să devină profesori în învăţământul preuniversitar, adică 1.900 de persoane dintr-un total de peste 5.000 de candidaţi, nu au reuşit să obţină note de promovare la examenul de definitivat, potrivit datelor de la Ministerul Educaţiei.

Una dintre soluţiile propuse pentru a îmbunătăţi calitatea profesorilor din învăţământ este stabilirea unui sistem de referinţă pentru eliminarea celor mai slabi profesori.

„În fiecare an 3% dintre profesorii slabi trebuie îndrumaţi către alte joburi”, a spus Măriuca Talpeş.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO