ZF 24

Marius Bîcu, Unilact: Trebuie reînfiinţate şcolile de meserii. Nu mai avem sudori tineri

Marius Bîcu, Unilact: Trebuie reînfiinţate şcolile de...
30.12.2014, 12:39 359

Marius Bîcu, managing partner al Unilact, producătorul brânzeturilor premium De la Ferma, spune că firmele mici ar trebui ajutate de către stat în finanţarea consultanţei tehnice, de marketing, în instruirea personalului, dar ar trebui să reînfiinţeze şcolile de meserii pentru că industria duce lipsă de oameni calificaţi.

„IMM-urile din România sunt în general flexibile, rezistente, dar ca să crească sănătos şi să fie puternice pe termen lung au nevoie de consultanţă tehnică, de marketing. Eu mă lupt cu firme mari, multinaţionale, sunt cu un pas în urma lor din cauza lipsei fondurilor pentru investiţii în marketing, a consultanţei financiare. A doua nevoie este instruirea personalului. Fondurile sunt necesare de la ingineri până la muncitori, pentru că IMM-urilor funcţionează cu ajutorul oamenilor calificaţi. De asemenea, trebuie reinfiinţate şcolilor de meserii, nu mai există un sudor sub 40 de ani”, a declarat antreprenorul la conferinţa ZF Cum pot contribui IMM-urile la relansarea economică a României?

 

Care sunt etapele de management ale unui proiect co-finanţat prin fonduri structurale?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO