ZF 24

Marius Pantiş, proprietarul uşilor şi ferestrelor Optimedia: Din perspectiva contractelor semnate, aş putea spune că martie a fost luna celor patru anotimpuri

Antreprenori locali

Optimedia a avut afaceri de 30 de milioane de euro în 2019, în creştere cu 23% faţă de anul anterior.

Optimedia a avut afaceri de 30 de milioane de euro în 2019, în creştere cu 23% faţă de anul anterior.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.05.2020, 17:15 311

Producătorul de ferestre şi uşi Optimedia din Oradea, deţinut de familia Pantiş, şi-a majorat cifra de afaceri cu 24% pe primele trei luni ale anului 2020 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, însă în aprilie vânzările au scăzut cu aceleaşi procente comparativ cu aprilie 2019.

„În martie, contractele au scăzut pe Italia, dar am crescut mult pe Belgia, Franţa, Canada, Japonia şi România. Analizând pieţele pe care activăm noi, din Europa, Canada, America şi Ja­ponia, credem că în această perioadă poten­ţialul de a creşte pe piaţa tâmplăriei din aluminiu este mai mare faţă de piaţa ferestrelor din PVC. De aceea, ne dorim creşterea capacităţii de producţie la secţia de aluminiu şi în bugetul de investiţii pe anul acesta este cuprinsă extinderea halelor cu o suprafaţă de 1.800 mp“, spune Ma­rius Pantiş, unul dintre proprietarii Optimedia.

În ceea ce priveşte secţia ferestrelor din PVC, compania vrea să înlocuiască două linii de sudură şi debavurare clasice cu trei maşini de sudat, obiectiv pentru care va investi aproximativ 1 milion de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO