ZF 24

Martin Schulz, Mercedes-Benz România: Uzina Daimler din Sebeş va fi neutră din punctul de vedere al emisiilor de CO2 până în 2022 şi se va concentra pe transportul feroviar

Martin Schulz, CEO al Mercedes-Benz România: Dacă vrem să fim neutri până în 2039 trebuie să ne uităm la întregul ciclu al maşinii, de la componente, la cum este produsă, cum sunt produse componentele, cum este ulterior reciclată.

Martin Schulz, CEO al Mercedes-Benz România: Dacă vrem să fim neutri până în 2039 trebuie să ne uităm la întregul ciclu al maşinii, de la componente, la cum este produsă, cum sunt produse componentele, cum este ulterior reciclată.

Autor: Bogdan Alecu

20.02.2020, 19:20 440

Şeful Mercedes-Benz România trage un semnal de alarmă cu privire la schimbările majore din industria auto care doreşte să reducă la zero orice formă de poluare sau de contribuţie la încălzirea globală. Fabrica Daimler de cutii de viteze din Sebeş are nevoie de noi legături feroviare pentru a permite "mutarea" transporturilor de pe camion, pe tren. La 7 ani de la investiţie, guvernul nu a finalizat autostrada spre Nădlac, iar investiţiile în infrastructura feroviară sunt la un minim istoric.

Fabrica din Sebeş unde Daimler produce unele dintre cele mai avansate cutii de viteze din lume va deveni „neutră“ din punctul de vedere al emisiilor în următorii doi ani. Acest lucru înseamnă că transmisiile produse acolo vor fi livrate utilizând transportul feroviar, iar componentele necesare vor fi livrate tot cu trenul. În ciuda vitezei medii de sub 20 km/h pentru trenurile de marfă, capacitatea foarte mare de transport compensează.

„Sebeş are ambiţia de a deveni neutră din punct de vedere CO2 cel târziu în 2022 aşa cum vor fi toate fabricile noastre. Prima a fost uzina din Sindelfingen, Germania, şi ulterior exemplul va fi urmat de toate unităţile de producţie. Prima întrebare are legătură cu energia electrică - de unde provine aceasta, trebuie să provină din surse regenerabile. Mai în­seamnă şi transport feroviar. Noi cerem acum conexiuni feroviare pentru fabrica din Sebeş pentru a îmbunătăţi logistica“, a spus Mar­tin Schulz, CEO al Mercedes-Benz România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO