ZF 24

​Martine Draulette, manager general Roche România: Avem nevoie de date statistice pentru a crea un sistem de sănătate eficient

ZF Health&Pharma Summit 2019

​Martine Draulette, manager general Roche România:...

Autor: Georgiana Mihalache

16.09.2019, 11:21 177

Crearea şi implementarea de programe de sănătate pentru prevenţie trebuie să fie bazate pe date statistice privind numărul de pacienţi, bolile de care aceştia suferă, un registru al pacienţilor care în prezent lipsesc din România, a spus Martine Draulette, manager general Roche România, în cadrul conferinţei ZF Health&Pharma Summit 2019.

„Punctul de plecare este că avem un registru al pacienţilor în care putem urmări tipul de boli pentru a dezvolta un program de prevenţie, aceste date reprezintă punctul de plecare în sistemul modern”, a spus Martine Draulette.

Alte declaraţii făcute de Martine Draulette:

„Cred că avem oportunitate pentru că reprezentăm acest domeniu. Intrăm într-o perioadă electorală şi trebuie să ne asigurăm că investiţiile vor fi luate în seamă de toţi politicienii. Când medicamente noi intră pe piaţă să ne asigurăm că sunt rambursate şi ca sistemul sanitar să devină o prioritate.

Trebuie să începem cu suma pe care o dedicăm sistemului sanitar şi tipului de investiţii pe care să le facem pentru a urmări efectele. Avem nevoie de a crea programe pe statistici pentru a crea un sistem de sănătate eficient”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO