ZF 24

MasterCard:Decizia CE privind taxele de procesare va mari costul suportat de utilizatorii de carduri

21.12.2007, 16:56 16

MasterCard a avertizat, vineri, ca solicitarea Comisiei Europene (CE) privind modificarea, in termen de sase luni, a taxelor de procesare a tranzactiilor internationale prin carduri va avea ca efect cresterea costurilor suportate de utilizatori, informeaza Mediafax.

Compania a dat ca exemplu experienta din Australia, singura tara care a reglementat taxele de procesare a tranzactiilor, unde consumatorii au platit pana la urma mai mult pentru cardurile de credit si au primit mai putine beneficii si a avertizat, intr-un comunicat, ca situatia s-ar putea repeta in Europa.

CE a solicitat miercuri MasterCard sa modifice, in termen de sase luni, sistemul de taxare implementat la procesarea tranzactiilor, riscand sa se confrunte, in caz contrar, cu amenzi zilnice. Potrivit Comisiei, taxa perceputa de MasterCard la procesarea fiecarei plati intr-un un punct de retail a majorat costurile asociate utilizarii cardurilor in centrele comerciale, fara sa fie eficienta.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO