ZF 24

Maure, Dacia: Marocul livrează maşini în Vest mai repede şi mai ieftin

Foto Mihai Dăscălescu

Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Bogdan Alecu

24.02.2014, 21:08 2366

România rămâne competitivă în faţa Marocului în ceea ce priveşte producţia Dacia, dar acolo sunt costuri mult mai mici în ceea ce priveşte livrarea către Europa de Vest, a spus ieri Nicolas Maure, directorul general al Dacia, la evenimentul Meet the CEO organizat de Business Magazin.

„Acum şi în Maroc şi în România producem o maşină la 55 de secunde, dar uzina de acolo lucrează la o capacitate de 55%, în timp ce la Piteşti suntem aproape de 100% capacitate. Diferenţa între cele două fabrici ţine de costul logistic deoarece de acolo livrăm mult mai repede şi mult mai ieftin către Europa de Vest. Acum încercăm să compensăm acest cost în România“, a subliniat Nicolas Maure.

Noua uzină din Tanger, în care francezii au investit peste 1 mld. euro, este amplasată la doar câţiva kilometri de coasta Spaniei şi implicit de infrastructura vest-europeană. În România de la uzină până în portul Constanţa un tren cu maşini are nevoie de 24 de ore din cauza infrastructurii, iar pe şosea transporturile depind de starea drumului de pe Valea Oltului, drum cu o singură bandă pe sens pe care se circulă cu o viteză medie de 37 km/h.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre fondurile euro­pe­ne neram­bursabile pe care le va accesa Renault pentru investiţii în România 

- date despre producţia de la Mioveni 

- declaraţia lui Nicolas Maure, director general Automobile Dacia şi Renault România, cu privire la investiţiile planificate 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO