ZF 24

MaxBet a făcut anul trecut profit 11 mil. €, cu o marjă de 25%

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Adelina Mihai

05.05.2014, 00:00 969

Organizatorul de jocuri de noroc MaxBet, controlat de o companie înregistrată în Cipru (Toptunes Limited), a ajuns la afaceri de aproape 49 de milioane de euro anul trecut, în creştere cu 20% faţă de 2012 şi un profit de 11,4 milioane de euro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Creşterea afacerilor şi a profitabilităţii MaxBet - organizator de activităţi de jocuri de noroc prin intermediul aparatelor slot-machine (aşa-numitele „păcănele”) - a venit pe fondul deschiderii de noi agenţii, dar şi al relocării în alte spaţii, în funcţie de anumite criterii de poziţionare mai bune, potrivit unor reprezentanţi din cadrul MaxBet.

„A fost atât o creştere extensivă, cât şi intensivă, conform unui plan de dezvoltare al afacerii. Este cunoscut faptul că, pe această piaţă, este nevoie de o perioadă de 6- 9 luni pentru ca o agenţie să ajungă la maturitate, astfel că în ultimii ani am deschis noi agenţii şi am relocat altele, iar creşterile înregistrate în rezultatele financiare ale companiei se pot explica prin aceste decizii de business“, au precizat sursele din cadrul MaxBet, care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

Dacă marja profitabilităţii MaxBet reprezintă aproape un sfert din cifra de afaceri, Loteria Română, compania controlată de stat, are un profit de 8,2 milioane de euro la o cifră de afaceri de 224 de milioane de euro, adică o marjă netă de doar 3,6% (în 2012).

Piaţa locală a jocurilor de noroc este estimată la 1,3 miliarde de euro pe an.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- date despre acţionari ,  număr de angajaţi

- informaţii despre Max Bet Jocuri Electronice 

- valoarea totală a pieţie de profil

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO