ZF 24

McDonald’s investeşte în medie 9 milioane de lei în deschiderea unui restaurant. Anul acesta, lanţul de restaurante are un buget de investiţii de 80 mil. lei

McDonald’s investeşte în medie 9 milioane de lei în...

Autor: Ramona Cornea

30.01.2020, 16:13 374

Lanţul american de restaurante de tip fast-food McDonald’s are un buget de investiţii de 80 de milioane de lei în 2020. Compania investeşte în medie 9 milioane de lei în deschiderea unui restaurant de tip drive-thru, suma ce include achiziţia a echipamentelor, după cum spune Daniel Boaje, director general al Premier Restaurants România, compania care operează businessul McDonald’s pe plan local.

”Investiţia în un restaurant drive-thru a depăşit 9 milioane de lei (aproape 2 mil euro). Pentru noi, restaurantul drive-thru este cel care reuşeşte să ofere întreaga experienţă McDonald’s, este flagship-ul nostru. Depăşim 2 milioane de euro în restaurant şi investiţie, fără achiziţionarea terenului”, spune Daniel Boaje.

McDonald’s a încheiat anul 2019 cu 84 de restaurante în 26 de oraşe, iar în 2020 intenţionează să deschidă opt noi restaurante. În luna decembrie a anului trecut, lanţul de restaurante a deschis patru noi unităţi.

În 2019, McDonald’s a avut 83 de milioane de clienţi, în medie 200.000 de vizitatori pe zi. Lanţul de restaurante de tip fast-food McDonald’s, liderul pieţei de profil din România, a încheiat anul 2018 cu afaceri de 780 mil. lei, în urcare cu circa 15% faţă de anul precedent. McDonald’s este liderul pieţei de restaurante din România, atât după cifra de afaceri, cât şi după numărul de restaurante. Rezultatele pe anul 2019 nu sunt disponibile. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO