ZF 24

Medici renumiţi din Turcia, Grecia şi România, la ZF Regional Health Summit

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ioana David

28.04.2014, 00:05 456

Medici specialişti în neurochirurgie, transplant, ortopedie şi traumatologie, chirurgie cardiacă şi generală din spitale din Turcia, Grecia şi România vor participa la evenimentul ZF Regional Health

Summit ’14, care va avea pe 6 mai în Capitală. Pentru prima dată, Ziarul Financiar va aduce la aceeaşi masă medici prin mâinile cărora trec anual mii de pacienţi din toate ţările din Europa, pentru o discuţie cu privire la accesul la noi terapii şi variante de tratamente.

ZF Regional Health Summit’14 îşi doreste a fi atât un cadru special creat pentru a partaja informaţii între personalul medical şi pacienţi, manageri şi presă, cât şi o vitrină a sistemului medical din România comparativ cu cel din ţările vecine.

În contextul în care frământările din sistemul sanitar românesc sunt tot mai mari, pacienţii sunt din ce în ce mai nemulţumiţi şi îşi pun în balanţă opţiunile: fie merg către spitalele publice, fie către mediul privat, fie aleg să se trateze în străinătate. Iar Turcia şi Grecia sunt două dintre cele mai importante destinaţii străine în care românii aleg să se trateze.

În ultimii ani, Turcia şi-a construit una dintre cele mai puternice pieţe private de servicii medicale din Europa, cu peste 500 de spitale private, iar în 2013 numai din Ro­mâ­nia a atras aproximativ 6.000 de pacienţi. Operatorii privaţi câştigă tot mai mult teren şi în Grecia, acolo unde asigurările private sunt accesate de tot mai mulţi angajaţi.

În acest context, medici de la spitale precum Florence Nightingale din Turcia şi Metropolitan Hospital din Grecia se întâlnesc cu specialişti din România, dar şi cu pacienţii şi manageri ai clinicilor şi spitalelor de stat sau private pentru o discuţie despre cele mai noi tratamente în domenii delicate precum neurochirurgia, transplantul, ortopedia şi trauma­tologia, chirurgia cardiacă şi generală.

Profesor doctor Yaman Tokat, directorul depart­a­men­tului de chirurgie generală şi transplant de organe din cadrul Florence Nightingale Hospital (Turcia), profesor doctor Talat Kiris, neurochirurg, şeful secţiei de neurochirurgie şi al centrului GammaKnife din cadrul Florence Nightingale Hospital (Turcia) şi preşedintele departamentului de neurooncologie din cadrul Societăţii de Neurochirurgie din Turcia, medicul Konstantinos Dretakis, ortoped, directorul departa­mentului de chirurgie robotică ortopedică în cadrul Metropolitan Hospital (Grecia) sunt doar câţiva dintre specialiştii străini care vor participa la discuţii.

Dintre specialiştii români, pe lista de vorbitori se află Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, profesor doctor Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie, şeful secţiei de neurochirurgie, directorul ştiintific al Sanador, doctorul Călin Popa, şeful secţiei de chirurgie vasculară din cadrul Spitalului Monza din Capitală, dar şi alţii.

Pentru mai multe informatii accesati pagina evenimentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO