ZF 24

O nouă tranzacţie. Medlife a cumpărat firma de distribuţie de medicamente Pharmachem Distributie şi vrea să dezvolte farmacia online clickpharm.ro

O nouă tranzacţie. Medlife a cumpărat firma de...

Autor: Roxana Rosu

17.12.2020, 11:23 4894

Grupul MedLife a semnat contractul de achiziţie pentru pachetul majoritar de 75% din acţiunile Pharmachem Distribuţie, companie de pe piaţa de servicii distribuitoare de medicamente, cu afaceri de 83,4 milioane de lei în 2019, în creştere cu 30,4% faţă de 2018.

Aceasta este cea mai mare achizitie realizată de Medlife în acest an si, totodata, prima achizitie în sectorul pharma.

Joi, în urma acestui anunţ, acţiunile MedLife (M) s-au apreciat cu 3,4%, pe un rulaj de 1,5 mil. lei.

Pharmachem activează de 16 ani şi are o reţea de depozite în Bucuresti şi în ţară. Cifra de afaceri a companiei s-a majorat în 2019 cu 30%.

„Dupa cum ne-am anuntat deja actionarii, am pastrat activ programul de achizitii si astfel marcam semnarea unei noi tranzactii de aceasta data in zona pharma. Credem ca acest segment va avea un aport important la revenirea economica si mentinerea sanatatii populatiei in anii care vor urma. In ceea ce priveste integrarea companiei Pharmachem in grup, vizam doua directii: prima, optimizarea sistemului de achizitii de medicamente la nivel de grup, prin prisma retelei proprii de farmacii, PharmaLife Med, si a celor 12 spitale din cadrul grupului. Si a doua, dezvoltarea zonei de farmacie online clickpharm.ro, respectiv noi proiecte de digitalizare care sa aduca medicamentul potrivit mai aproape de pacient, la un click distanta” a declarat Mihai Marcu, CEO si Presedinte MedLife Group.

Odată cu finalizarea acestei tranzacţii, managementul companiei Pharmachem va rămâne integral in sarcina actualilor proprietari. Tranzactia urmeaza sa fie analizata de Consiliul Concurentei. ”Pentru noi reprezinta o buna oportunitate de extindere si dezvoltare, deoarece ne vom integra intr-o structura organizationala solida si complexa, guvernata de o companie lider de piata. Avem planuri mari pentru anul care va urma si suntem increzatori ca alaturi de MedLife vom reusi sa atingem obiectivele propuse”, a declarat Mihai Tirli, Director General Pharmachem.

Potrivit lui Mihai Marcu, Medlife are în vedere şi alte tranzactii pe acest final de an. ”Daca acestea se vor finaliza, tranzactia curenta urmand sa fie evaluata si aprobata de Consiliul Concurentei, vom fi prima companie medicala privata din Romania care depaseste un sfert de miliard de euro ca si cifra de afaceri”.

Reprezentantii companiei considera ca viitorul este al serviciilor interdisciplinare in contextul in care lumea medicala se indreapta catre un nou pacient.

“Ne indreptam catre o noua lume medicala, catre un nou pacient. (…) Credem ca viitorul este al serviciilor interdisciplinare. Faptul ca avem in structura venituri si know how pentru servicii medicale de ambulator, spitalicesti, activitate de laborator, dar si farmacii, stomatologie sau abonamente medicale ne pun in pozitia unica de a alege, de a ne adapta pacientului post covid si oricarei provocari pentru a ne ingriji in siguranta pacientii” a mai declarat Mihai Marcu.

Prin preluarea Pharmachem Distributie, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 28 de companii achizitionate, ultima anuntata fiind Centrul Medical Veridia (Basarab).

Compania are 1,1 mld. lei capitalizare şi este deţinută de Mihail Marcu (16,6%), Mihaela Gabriela Cristescu (14%) şi Nicolae Marcu (11,1%). Medlife a raportat în 2019 o cifră de afaceri consolidata la nivel de grup de 989 milioane de lei (208 milioane de euro), în crestere cu 24.5% fata de 2018. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO