ZF 24

Mercedes GT S, noua maşină de siguranţă din Formula 1

Mercedes GT S, noua maşină de siguranţă din Formula 1

Autor: Adrian Petculescu

06.03.2015, 21:38 412

Potrivit espnf1.com, noul Safety Car va fi un Mercedes AMG GT S, cu motor biturbo V8 de patru litri, ce poate dezvolta 510 cai putere. Maşina atinge 100 de kilometri/oră în 3,8 secunde, iar viteza ei maximă este de 310 kilometri/oră. Transmisia este de tipul AMG Speedshift DCT, cu şapte viteze, la fel ca pe modelele de serie. Însă sistemul de evacuare a gazelor a fost modificat pentru ca motorul să sune mai puternic.

Germanul Bernd Maylander, 43 de ani, se va afla pentru al 16-lea an consecutiv la volanul Safety Car-ului. "Mercedes SLS AMG, cu ale sale «aripi de pescăruş», a fost maşina mea de Formula 1 timp de cinci ani. Acum abia aştept noul Mercedes AMG GT S. Am fost norocos să îl descopăr în faza de dezvoltare. Noua maşină m-a cucerit imediat cu înaltele sale performanţe pe pistă", a declarat Maylander.

Pilotul şi copilotul Peter Tibbetts pot comunica cu centrul de control al curselor prin intermediul unot tablete Ipad. În sezonul trecut, Safety Car-ul a pătruns pe pistă la zece din cele 19 etape.

Maşina medicală va fi în 2015 un model de Mercedes C 63 S, cu un motor asemănător cu cel al Safety Car-ului, autovehicul care atinge 100 de kilometri/oră în 4,1 secunde. Sud-africanul Alan van der Merwe este la volanul acestei maşini şi îl va avea alături pe Ian Roberts, medic FIA, coordonatorul echipelor de salvatori. Medical Car este echipată cu un defibrilator şi cu un aparat de respirat.

Cei doi bolizi vor fi prezenţi, la finalul săptămânii viitoare, la Melbourne, unde este programat Marele Premiu al Australiei, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO