ZF 24

Merkel: Trebuie să obligăm statele UE să primească refugiaţi. Avem nevoie de un acord care să îi constrângă

Merkel: Trebuie să obligăm statele UE să primească...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

09.09.2015, 14:57 1924

"Avem nevoie de un acord cu caracter constrângător asupra distribuirii obligatorii a refugiaţilor între statele membre în baza unor criterii corecte", a declarat ea în Parlament.

"Nu putem să spunem că vom împărţi un număr fix de refugiaţi. Mai degrabă este necesar să ne gândim la modul cum să facem faţă refugiaţilor care sosesc aici", a spus ea.

"Nu putem să stabilim un plafon şi să spunem «nu-mi pasă despre ceea ce depăşeşte (acest plafon)»", a adăugat ea.

Potrivit planului preşedintelui CE Jean-Claude Juncker, statele UE ar urma să împartă între ele 160.000 de refugiaţi.

Germania se aşteaptă să primească 800.000 de solicitanţi de azil anul acesta, de patru ori mai mulţi decât în urmă cu un an şi mai mulţi decât orice alt stat european.

În cazul în care nou-sosiţii sunt integraţi rapid şi bine în şcoli şi în forţa de muncă, atunci ei pot "prezenta mai multe oportunităţi decât riscuri", a spus Merkel.

Însă ea i-a avertizat pe migranţi să se supună legislaţiei germane şi a îndemnat comunităţile largi germane să se asigure că nou-veniţii se integrează în societate.

"Trebuie să spunem foarte clar ce reguli se aplică aici şi nu trebuie doar să ne uităm (fără să facem nimic) dacă anumite comunităţi se întorc asupra lor însele şi resping integrarea sau construiesc societăţi paralele", a subliniat cancelarul german.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO