ZF 24

Mesajul dur de la OMS pentru Europa: Decizia care ar putea pregăti terenul pentru o renaştere a virusului

Mesajul dur de la OMS pentru Europa: Decizia care ar...

Autor: Andrei Şerbănescu

26.03.2022, 17:20 72788

O treime dintre naţiunile europene, inclusiv Germania, Franţa şi Regatul Unit, înregistrează o creştere semnificativă a cazurilor de Covid-19 după relaxarea „brutală” a restricţiilor, a declarat şeful regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit Bloomberg.

„Ţările în care vedem o creştere semnificativă sunt Regatul Unit, Irlanda, Grecia, Cipru, Franţa, Italia şi Germania”, a declarat Hans Kluge, directorul OMS pentru Europa, la un briefing în Republica Moldova, desfăşurat marţi. „Acele ţări au ridicat abrut restricţiile, de la foarte mult la prea puţin”

Europa încearcă să lase Covid-19 în urmă, dar graba de a anula restricţiile pregăteşte acum terenul pentru o renaştere a riscurilor de pandemie. Cazurile nou confirmate au urcat la 5,4 milioane în ultimele şapte zile, în creştere de la 4,9 milioane la sfârşitul lunii februarie, potrivit datelor OMS. Peste 12.400 de persoane au murit de Covid în ultima săptămână, potrivit OMS.

Totuşi, Kluge a spus că este „optimist şi vigilent” în ceea ce priveşte pandemia din Europa, deoarece mulţi oameni şi-au consolidat imunitatea prin vaccinări, iarna se apropie de sfârşit şi omicron este o tulpină mai blândă decât variantele anterioare. Cu toate acestea, în ţările cu rate scăzute de vaccinare, COVID-19 este încă o boală care ucide oameni.

„În ceea ce priveşte viitorul, este dificil de prezis, deoarece acest virus ne-a surprins de multe ori”, a declarat Kluge. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO