ZF 24

Mesajul lui Traian Băsescu pentru guvernul PSD: Opriţi „revoluţia fiscală”

Mesajul lui Traian Băsescu pentru guvernul PSD: Opriţi...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

06.02.2018, 16:58 232

Fostul preşedinte Traian Băsescu cere suspendarea "revoluţiei fiscale" ca urmare a efectelor negative pe care le constată şi îi recomandă lui Liviu Dragnea să o oprească pe Lia Olguţa Vasilescu de la "revoluţia pensiilor".

"Daddy, e groasă (MĂ) cu revoluţia ! Doamne ce harababură cu “revoluţia fiscală”.În mod repetat, în Parlament dar şi în spaţiul public am cerut guvernanţilor să oprească “revoluţia fiscală” pe care am considerat-o şi inoportună şi insuficient pregătită.
1.Inoportună pentru că nimic nu justifică schimbarea fiscalităţii atunci când economia înregistrează o creştere a PIB de 7 la sută.
2.Insuficient pregătită, pentru că guvernanţii nu au înţeles efectele modificării legislaţiei pe care le-au trâmbiţat pe toate televiziunile, fără să priceapă nimic din ce spun, ceea ce acum, când află de la televizor efectele a ceea ce au făcut, au pur şi simplu şocuri.
Îi şochează efectele noii legi a salarizării prin care pentru sute de mii de salariaţi din sectorul privat şi de la stat scad salariile în loc să le crescă cu 25 la sută cum trâmbiţa vajnica pafaristă Olguţa ;
Îi şochează că transferul contribuţiilor în salariul brut al salariatului a fost refuzată de foarte multe firme care nu au înregistrat noile contracte individuale de muncă în REVISAL ;
Îi şochează că multe administraţii locale nu-şi pot plăti salariaţii ;
Îi şochează că Declaraţia 600 este inaplicabilă iar o bună parte din cetăţeni rămân fără asigurări de sănătate;
Îi şochează că split tva are efecte contrare şi nu stimulează deloc plata obligaţiilor la stat de către evazionişti;
Îi şochează că bugetele administraţiilor locale au fost drastic micşorate, diminuând masiv investiţiile ;
Îi şochează faptul că toţi cei care lucrează cu jumătate de normă pentru a-şi completa veniturile sunt pur şi simplu spoliaţi de bruma de bani pe care o obţin muncind suplimentar ;
Îi şochează că administraţia centrală nu este pregătită să pună în aplicare “revoluţia” lui Daddy, Vîlcov şi Olguţa, iar biata Vasilica aşteaptă lumină de la Teodorovici care le va amesteca şi mai tare pe toate", scrie Traian Băsescu pe Facebook.

Fostul preşedinte recomandă suspendarea imediată a întregii legislaţii care vizează “revoluţia fiscală”, inclusiv noua lege a salarizării şi modificările la Codul Fiscal .

"Daddy n-ar fi mai bine să-ţi iei guvernul şi în frunte cu Vasilica să vă retrageţi la pescuit la Belina ? Nu de alta, dar la pescuit poate sunteţi competenţi în timp ce la guvernare sunteţi INcompetenţi.
PS – Daddy, opreşte-o pe Olguţa cu “revoluţia” pensiilor că cine ştie ce năzdrăvănie iese şi din asta", mai scrie Traian Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO