ZF 24

Meteorolgoii anunţă cum va fi vremea în noaptea de Revelion

Meteorolgoii anunţă cum va fi vremea în noaptea de...

Autor: Laura Buciu

20.12.2021, 11:30 75

Temperaturile scad după Crăciun, astfel că în mai toate regiunile ţării vom avea vreme destul de rece de Anul Nou. Meteorologii anunţă temperaturi sub limita îngheţului mai ales în timpul nopţilor.

Banat
Prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 4 grade, după care vremea se va răci, astfel încât în perioada 21 - 23 decembrie, mediile vor fi cuprinse între 0 şi 2 grade. Ulterior, valorile diurne vor creşte substanţial, iar în intervalul 25 - 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 10...12 grade. Din 28 decembrie, tendinţa temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 8 grade, spre 2...3 grade - în primele zile ale lunii ianuarie. Aceeaşi evoluţie termică o vor avea şi valorile din timpul nopţilor, astfel media minimelor va fi în scădere în primele nopţi, spre -7...-6 grade, apoi de creştere spre 4...5 grade în nopţile din perioada 25 - 27 decembrie şi din nou de scădere spre -4...-3 grade, la sfârşitul intervalului. Precipitaţii pe arii extinse şi în general moderate cantitativ se vor semnala în perioada 24 - 27 decembrie, dar cu caracter local şi slabe şi în 20 decembrie, precum şi în intervalul 28 decembrie - 2 ianuarie.

Crişana
Vremea va fi normală termic în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 3 grade, după care va deveni rece în perioada 21 - 23 decembrie, când mediile vor fi cuprinse între -1 şi 1 grad. Ulterior, valorile diurne vor creşte substanţial, iar în intervalul 25 - 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 10...11 grade. Din 28 decembrie, tendinţa temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 6...8 grade, spre 1...2 grade - în primele zile ale lunii ianuarie. Aceeaşi evoluţie termică o vor avea şi valorile din timpul nopţilor, astfel media minimelor va fi în scădere în primele nopţi, până în jurul a -8 grade, apoi de creştere spre 4...5 grade, în nopţile din perioada 25 - 27 decembrie şi din nou de scădere spre -4 grade, la sfârşitul intervalului. Precipitaţii pe arii extinse şi în general moderate cantitativ se vor semnala în perioada 24 - 27 decembrie, dar cu caracter local şi slabe în intervalul 28 decembrie - 2 ianuarie, precum şi în 20 decembrie.

Transilvania
Prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 1 grad, după care vremea se va răci, astfel încât în perioada 21 - 23 decembrie, mediile vor fi cuprinse între -4 şi -2 grade. Ulterior, valorile diurne vor creşte substanţial, iar în intervalul 25 - 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 8...9 grade. Din 28 decembrie, tendinţa temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 6 grade, până în jurul a 0 grade - în primele zile ale lunii ianuarie. Aceeaşi evoluţie termică o vor avea şi valorile din timpul nopţilor, astfel media minimelor va scădea sub pragul gerului, spre -12 grade, în nopţile din 22 şi 23 decembrie, apoi de creştere spre 1...2 grade în nopţile din perioada 25 - 28 decembrie şi din nou de scădere spre -8...-6 grade, la sfârşitul intervalului. Precipitaţii în general slabe cantitativ, dar pe arii extinse se vor semnala în perioada 24 - 27 decembrie şi cu caracter local în intervalul 28 decembrie - 2 ianuarie, precum şi în 20 decembrie.

Maramureş
Vremea va fi normală termic în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 1 grad, după care va deveni rece în perioada 21 - 23 decembrie, când mediile vor tinde spre -3...-2 grade. Ulterior, valorile diurne vor creşte substanţial, iar în intervalul 25 - 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 7...8 grade. Din 28 decembrie, tendinţa temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 4...5 grade, până în jurul a 0 grade - în primele zile ale lunii ianuarie. Aceeaşi evoluţie termică o vor avea şi valorile din timpul nopţilor, astfel media minimelor va scădea pană la pragul gerului, spre -11...-10 grade, în nopţile din 22 şi 23 decembrie, apoi de creştere spre 2...3 grade în nopţile din perioada 25 - 28 decembrie şi din nou de scădere spre -6 grade, la sfârşitul intervalului. Precipitaţii pe arii extinse şi în general moderate cantitativ se vor semnala în perioada 24 - 27 decembrie, dar cu caracter local şi slabe în intervalul 28 decembrie - 2 ianuarie, precum şi în zilele de 20 şi 23 decembrie.

Moldova
Intervalul va debuta cu vreme normală termic, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 2 grade, apoi va deveni rece în perioada 21 - 23 decembrie, când mediile vor tinde spre
-4...-2 grade. Ulterior, valorile diurne vor creşte considerabil, iar în intervalul 25 - 27 decembrie, media maximelor se va situa în jurul a 8 grade. Începând din 28 decembrie, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere treptată spre medii de -1...0 grade. Aceeaşi evoluţie termică o vor avea şi valorile nocturne, astfel media minimelor va scădea pană pragul de ger, spre -10 grade, în nopţile din 22 şi 23 decembrie, apoi de creştere spre 1...3 grade în nopţile din perioada 25 - 28 decembrie şi din nou de scădere spre -6 grade până la sfârşitul intervalului. Vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare după data de 24 decembrie.

Dobrogea
La începutul intervalului, valorile termice se vor situa uşor peste mediile multianuale, cu maxime în jurul a 4 grade şi minime de 1...2 grade. Apoi, vremea se va răci, iar la mijlocul primei săptămâni, media maximelor va fi de -1...0 grade, iar a minimelor de -7...-6 grade. În intervalul 23-26 decembrie, valorile termice vor creşte considerabil, media maximelor va ajunge la 12...13 grade, iar a minimelor până în jurul a 6 grade. După data de 27 decembrie, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale valorilor diurne în jurul a 2 grade şi nocturne de -2...-1 grad. Temporar vor fi precipitaţii la începutul intervalului şi după data de 24 decembrie, dar probabilitatea mai mare va fi în intervalul 27 decembrie - 1 ianuarie.

Muntenia
Vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 5 grade, după care va deveni rece în perioada 21 - 23 decembrie, când mediile vor tinde spre 0 grade. Ulterior, valorile diurne vor creşte semnificativ, iar în intervalul 25 - 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 12 grade. Începând cu 28 decembrie, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere treptată până la medii de 2...3 grade. Aceeaşi evoluţie o vor avea şi valorile din timpul nopţilor, astfel media minimelor va scădea pană la -8 grade, în nopţile din 22 şi 23 decembrie, apoi de creştere spre 3...4 grade în nopţile din perioada 25 - 28 decembrie şi din nou de scădere spre -4 grade, la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe cantitativ va fi în creştere după data de 25 decembrie.

Oltenia
În prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa uşor peste mediile multianuale, cu maxime în jurul a 5 grade şi minime de 0...1 grad. Ulterior vremea se va răci, iar la mijlocul primei săptămâni, media maximelor va tinde spre 0 grade, iar a minimelor spre -8...-7 grade. În intervalul 23-26 decembrie, valorile termice vor creşte considerabil, media maximelor va ajunge la 10...11 grade, iar a minimelor până în jurul a 4 grade. După data de 27 decembrie,
temperatura aerului va avea tendinţa de scădere, spre medii ale valorilor diurne în jurul a 3 grade şi nocturne de -4...-3 grade. Temporar vor fi precipitaţii, cu probabilitate mai mare în intervalul 24 decembrie - 1 ianuarie.

La munte
În prima zi a intervalului, media maximelor va fi în jurul a -6 grade, iar a minimelor de -7 grade. Apoi, vremea se va răci, iar la mijlocul primei săptămâni, media maximelor va fi de -12 grade, iar a minimelor de -17 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor creşte considerabil, media maximelor va ajunge la 3...4 grade, iar a minimelor până în jurul a 0 grade. După data de 27 decembrie, temperatura aerului va avea din nou tendinţa de scădere spre medii regionale ale valorilor diurne de -5...-4 grade şi nocturne de -10...-9 grade. Temporar vor fi precipitaţii la începutul intervalului şi după data de 23 decembrie, posibil mai importante cantitativ în intervalul 24-27 decembrie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO