ZF 24

Meteorologii anunţă temperaturi de până la 8 grade pentru noaptea de Revelion. Cum va fi vremea la munte

Meteorologii anunţă temperaturi de până la 8 grade...

Autor: Nicolae Oprea

30.12.2019, 14:19 174

Meteorologii anunţă, pentru noaptea de Revelion şi pentru primele zile ale noului an, temperaturi normale pentru această perioadă, care se vor situa în jurul valorilor de -8 şi 8 grade celsius. Este posibil ca, la munte, să fie ninsori. 

„În ultima zi a anului 2019 valorile de temperatură vor marca o creştere în cea mai mare parte a ţării, temporar vor fi înnorări, însă doar pe spaţii mici. Trecător se vor semnala precipitaţii slabe, mixte în Moldova, în primele ore ale intervalului, când vor favoriza depuneri de polei, iar seara şi noapte şi în sud-est, în timp ce la munte, dar şi în Maramureş şi în Transilvania, izolat va ninge”, a precizat, pentru MEDIAFAX, meterologul de serviciu din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona de munte (Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde rafalele vor depăşi temporar 80 km/h, spulberând zăpada depusă).

La cote mai reduse, intensificări ale vântului sunt aşteptate local şi în Moldova, în sudul şi sud-vestul Olteniei.

„Maximele pentru ultima zi a anului 2019 se vor încadra între -1 şi 8 grade, mai scăzute în depresiuni, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -8 şi 1 grad. Cele 8 grade sunt aşteptate în zona subcarpatică a Munteniei şi a Olteniei şi temperaturi la fel de ridicate, de 6 până la 7 grade, sunt aşteptate în sudul ţării. (...) Pentru prima zi a noului an, temperaturi în jurul celor normale pentru începutul lui ianuarie”, mai precizează reprezentantul ANM.

Cerul va fi variabil, doar cu înnorări temporare în prima parte a intervalului când, izolat şi trecător, se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare la munte şi în centru şi mai ales lapoviţă în estul ţării.

„Maximele pe data de 1 vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, iar cele minime între -9 şi 0 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Mai cald tot în partea de sud a ţării. Iar pentru a doua zi din noul an, vremea va fi normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare pe la munte, unde doar izolat şi trecător vor mai fi posibile ninsori slabe sau fulguieli”, mai spune meteorologul.

Joi, în a doua zi a noului an, maximele se vor încadra în general între 0 şi 5 grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -8 şi 0 grade, mai coborâte în depresiuni. Noaptea şi dimineaţa în zonele joase de relief, pe arii restrânse, vor fi condiţii de ceaţă.

„Iar pentru zona Municipiului Bucureşti, în ultima zi a anului 2019, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale. Cerul, mai mult senin în primele ore, va avea înnorări temporare în restul intervalului şi doar trecător vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe în a doua parte a nopţii. Slab şi moderat vântul, maxima de 5-6 grade, minima - mai ridicată decât în noaptea precedentă -, va fi de -2 - 0 grade”, spune meteorologul.

În prima zi a noului an, în Capitală, temperaturile vor fi, în continuare, în jurul celor normale pentru începutul lunii ianuarie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab şi moderat.

„Maxima pe data de 1 ianuarie va fi de 6-7 grade, iar minima se va situa în jurul a -4 grade. Iar pentru a doua zi a noului an, vremea va fi normală sub aspect termic, un cer variabil, un vânt slab şi moderat, o maximă în jur de 5 grade şi o minimă de -4, -2 grade”, mai spune sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO