ZF 24

MFE a primit peste 1.100 de schiţe de proiecte pentru finanţare din fonduri europene

Autor: Departament Economic

07.06.2016, 12:38 445

Numărul de schiţe de proiecte aferent fiecărui apel deschis din cadrul programelor operaţionale este vizibil prin intermediul unui contor pe care MFE l-a lansat pe 1 iunie şi care este disponibil la secţiunea www.fonduri-ue.ro/apeluri.

„Este un instrument necesar pe care beneficiarii de fonduri europene îl solicită de mai multă vreme prin diferite canale. Acest tip de informaţii ajută în decizia primară de a demara sau nu pregătirea unui proiect şi reprezintă un element firesc de transparenţă”, a declarat Dan Barna, secretar de stat în cadrul MFE. MySMIS 2014 este aplicaţia electronică prin care potenţialii beneficiari de fonduri europene pot solicita finanţare pentru perioada de programare 2014-2020. Cele două module funcţionale în prezent sunt cel de apel şi cel de cerere de finanţare.

Apelurile de proiecte din cadrul POCU, lansate în data de 16 mai 2016 de către Ministerul Fondurilor Europene îşi propun reducerea sărăciei în comunităţile marginalizate. Suma totală lansată este de 350 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO