ZF 24

MFP: Romania va evita penalizarile CE pentru deficit excesiv daca isi va respecta angajamentele

09.02.2009, 16:37 17

"Daca Romania isi respecta angajamentele, va putea iesi rapid din procedura de deficit excesiv si nu va ajunge in situatia de a fi penalizata", se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice.

Potrivit documentului, Comisia Europeana recomanda Romaniei revizuirea componentei cheltuielilor bugetare, prin orientarea acestora catre sectoare care sustin cresterea economica, si mentinerea cresterii salariilor in concordanta cu cresterea productivitatii.

De asemenea, Comisia considera ca e nevoie de o consolidare a eficientei, a eficacitatii si a independentei administratiei publice, atat la nivel central, cat si la nivel local, prin crearea unei capacitati eficiente de reglementare, control si de aplicare a legii.

In privinta competitivitatii externe si a limitarii deficitului de cont curent si a inflatiei, Comisia a recomandat autoritatilor "sa consolideze semnificativ politica bugetara si sa implementeze urgent un cadru fiscal pe termen mediu obligatoriu, sa modifice componenţa cheltuielilor, pentru a creste cheltuielile care sustin cresterea economica, printre altele, prin reducerea si redirectionarea ajutorului de stat spre obiective orizontale si sa mentina evolutia salariilor in concordanta cu cresterea productivitatii".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO