ZF 24

Mihai Păduroiu, CBRE: Piaţa imobiliară din România nu mai poate fi comparată cu cea din Ungaria sau Slovacia. Devine mai mare şi se dezvoltă mai bine

Mihai Păduroiu, CBRE: Piaţa imobiliară din România nu mai poate fi comparată cu cea din Ungaria sau Slovacia. Devine mai mare şi se dezvoltă mai bine

Mihai Păduroiu, head of office agency în cadrul CBRE România: Noi credem că în următorii ani, foarte similar cu evoluţia oraşelor secundare din Polonia, provincia se va dezvolta foarte mult din punctul de vedere al pieţei de birouri. De altfel, oraşele secundare din Polonia au devenit chiar mai atractive decât Varşovia, care a devenit o piaţă matură şi mai scumpă“.

Autor: Andreea Neferu

24.07.2015, 13:01 3781

Mihai Păduroiu (31 de ani), head of office agency în cadrul companiei de consultanţă imobiliară CBRE România, spune că 28-30% din volumul de spaţii de birouri pentru care s-au semnat contracte de închiriere în primul semestru reprezintă cerere nouă din partea companiilor.

„E un semn foarte bun. De fapt cifra aceasta ne interesează foar­te mult, pentru că re­pre­zintă creşterea reală, suste­na­bilă a pieţei şi determină miş­că­rile dezvoltatorilor imobiliari în ur­mătorii 2-3 ani“, spune Păduroiu.

Cererea nouă în zona de office implică atât deschiderea unor noi firme care au nevoie de spaţii de birouri, cât şi extinderi ale suprafeţelor ocupate de companiile care au deja un birou.

De asemenea, Păduroiu afirmă că in­vestitorii imobiliari au început să se uite şi către alte zone din Bucureşti unde să construiască birouri, mai ales cele din centru şi centru-vest ale Capitalei. „Apar poli noi, unde dez­volta­torii proiectează noi birouri. Peste cinci ani, vom vorbi de doi poli de birouri în Capitală, centru-nord şi centru-vest“, afirmă Păduroiu.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO