ZF 24

Mihai Tecău, Omniasig: Pentru ca piaţa de asigurări să-şi atingă potenţialul trebuie să dublăm investiţiile

Mihai Tecău, Omniasig: Pentru ca piaţa de asigurări...

Autor: Anelis Baciu

22.05.2017, 18:33 289

Pontenţialul pieţei de asigurări ar putea fi atins în momentul în care investiţiile clientilor in produse de asigurare vor creste, iar asiguratorii vor pune servisarea clienţilor pe primul loc pe lista priorităţilor, consideră Mihai Tecău, preşedintele directoratului Omniasig.

„Dublarea sumei care se investeşte în asigurări ar însemna şi dublarea pieţei de asigurări. În acest mod am putea concretiza potenţialul pieţei de asigurări. Totodată, ne învârtim în jurul segmentului RCA, când am putem să facem mai mult pe zona servisare şi satisfacere a clientului. Potenţialul pieţei nu este dat numai de RCA, sunt alte forme de asigurare care ar trebui să prindă contur”, a punctat Mihai Tecău în cadrul Forumului International de Asigurari-Reasigurari (FIAR) organizat Media Xprimm. 

În plus, şeful Omniasig afirmă că legislaţia actuală din piaţa de asigurări este suficientă, important fiind acum acumularea şi implementarea a acesteia.

Piaţa asigurărilor stă de ani buni în jurul nivelului de 2 miliarde de euro, însă pe de altă parte este considerată piaţa locală cu cel mai mare potenţial de crestere. Piedica în calea materializării potenţialului pieţei este în principal dependenţa de poliţele obligatorii, în special asigurări auto obligatorii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO