ZF 24

Mihail Ion, Raiffeisen Asset Management: Suntem într-un context foarte favorabil fondurilor de investiţii

Autor: Octavian Calei, Roxana Pricop

14.01.2014, 00:06 722
Scăderea dobânzilor la depozitele bancare până la minime istorice a generat un context favorabil pentru fondurile de investiţii care se va face simţit şi pe parcursul anului 2014, a spus Mihail Ion, preşedintele societăţii de administrare Raiffeisen Asset Management şi preşedintele asociaţiei profesionale CFA România, prezent ieri la emisiunea ZF Live.
 
Anul 2013 a fost cel mai bun din istoria fondurilor mutuale: activele fondurilor au crescut cu 40%, iar investitorii au făcut plasamente noi de circa 3 miliarde de lei. Perspectivele sunt ca 2014 să fie un an bun, dat fiind că dobânzile mici la depozitele bancare îi vor face pe români să se gândească la alternative mai profitabile de economisit.
 
„Suntem într-un context foarte favorabil pentru fondurile de investiţii în România pentru că vorbim de instrumente de economisire clasice, depozite, care au o bonificare la un nivel minim istoric. De asemenea vorbim despre randamente istorice interesante şi de o perspectivă pozitivă pentru viitor“, a spus preşedintele Raiffeisen Asset Management (RAM). Societatea este al doilea cel mai mare administrator de fonduri de investiţii de pe piaţa locală, cu active în gestiune de 4,4 miliarde de lei.
 
Pentru 2014, managerul se aşteaptă la o creştere a numărului de investitori şi a activelor în administrare, însă într-un ritm mai lent faţă de restul jucătorilor din piaţă. „Ritmul nostru de creştere va fi ceva mai lent decât al altor participanţi la piaţă care au un potenţial mult mai mare. Noi suntem astăzi cu o pondere a fondurilor de investiţii în activele financiare ale populaţiei undeva spre 25% în vreme ce media Europei de Est este undeva la 10%.“
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO