ZF 24

Mii de persoane la Moscova la un marş în memoria lui Boris Nemţov, ucis vineri noapte

Mii de persoane la Moscova la un marş în memoria lui...

Autor: Iuliana Enache

01.03.2015, 15:13 407

Multe persoane poartă portrete ale lui Nemţov, iar situaţia este calmă. Marşul urmează să înceapă la ora 15.00 (14.00 ora României).

Între timp, un marş de comemorare a început deja la Sankt Petersburg, unde câteva sute de persoane s-au reunit la staţia de metrou Gorkovskaia pentru a mărşălui către Marsovo Pole, unde va fi organizată o ceremonie funerară.

Nemţov, în vârstă de 55 de ani, a fost împuşcat mortal în timp ce se plimba pe podul Bolşoi Moskvoreţki în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Autorităţile din Moscova au autorizat acest marş la care sunt aşteptate cel puţin 50.000 de persoane, a anunţat şeful serviciilor de securitate din capitală Aleksei Maiorov. Oficialii au avertizat că, "în efortul de a preveni provocările, poliţia va verifica participanţii la eveniment" şi le-au cerut acestora să dea dovadă de înţelegere faţă de măsurile sporite de securitate.

Poliţia din Moscova a promis să ia toate măsurile necesare pentru garantarea securităţii.

Membrii opoziţiei au anulat o demonstraţie prevăzută pentru duminică la Marino, în sud-estyul Moscovei, care a fost înlocuită cu acest marş funerar în memoria lui Nemţov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO