ZF 24

Mii de turişti îşi petrec acest week-end în staţiunile de pe Valea Prahovei

Mii de turişti se află în acest week-end în staţiunile de pe Valea Prahovei (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax Foto)

Autor: Daciana Ilie

16.02.2013, 15:03 147

Mii de turişti au ales să petreacă acest week-end în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt foarte bune, stratul de zăpadă pe pârtii măsurând câteva zeci de centimetri.

Aproximativ 3.000 de turişti se află, sâmbătă, pe pârtiile din Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la 2.000 de metri altitudine în Bucegi şi care fac parte din domeniul schiabil al staţiunii Sinaia.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, a declarat că toate instalaţiile de transport pe cablu din staţiune funcţionează la capacitate maximă, iar condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt foarte bune.

Administratorul domeniului schiabil din Azuga, Vasile Richea, a afirmat că această staţiune este plină şi că pe pârtiile din Azuga se află, sâmbătă, aproximativ 3.000 de turişti. Pe pârtiile din Azuga stratul de zăpadă măsoară între 20 şi 80 de centimetri, iar instalaţiile de transport pe cablu funcţionează toate în condiţii normale.

Şi în staţiunea Buşteni aproximativ 2.000 de turişti se află pe pârtiile Kalinderu 1 şi Kalinderu 2, unde stratul de zăpadă măsoară 30 - 40 de centimetri. Administratorul domeniului schiabil Kalinderu, Ion Vasilescu, a declarat că toate instalaţiile de transport pe cablu care deservesc pârtia funcţionează, iar schiorii stau la rând pentru a folosi aceste instalaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO