ZF 24

Mii de turişti îşi petrec weekendul în staţiunile de pe Valea Prahovei

Mii de turişti pe Valea Prahovei: Instalaţiile de transport pe cablu şi parcările, supraaglomerate (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax Foto)

Autor: Daciana Ilie

12.01.2013, 16:31 623

Mii de turişti se află în acest week-end în staţiunile de pe Valea Prahovei, condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă fiind foarte bune, astfel că oamenii aşteaptă zeci de minute la instalaţiile de transport pe cablu.

Peste 7.000 de turişti se află, sâmbătă, pe pârtiile din staţiunile Sinaia, Buşteni şi Azuga, unde stratul de zăpadă este cuprins între o jumătate de metru şi un metru, iar condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt foarte bune.

Cea mai căutată staţiune este şi în acest week-end Sinaia, aceasta fiind singura de pe Valea Prahovei care are pârtii destinate schiorilor experimentaţi. Este vorba despre pârtiile de mare altitudine din Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la 2.000 de metri altitudine în Bucegi. Aproximativ 3.000 de turişti se află pe aceste pârtii, dar şi pe Pârtia Nouă, amenajată sub traseul telegondolei care urcă din Sinaia până la Cota 1.400 din Masivul Bucegi.

În staţiunea Buşteni, aproximativ 2.000 de turişti se află pe pârtiile Kalinderu I şi II, dar şi în parcul de distracţii amenajat la baza domeniului schiabil Kalinderu. Pe pârtiile Kalinderu, stratul de zăpadă măsoară aproape jumătate de metru, conform administratorilor domeniului schiabil.

Şi în staţiunea Azuga, aproximativ 2.000 de turişti se află pe pârtiile Sorica şi Cazacu.

În toate cele trei staţiuni, schiorii sau cei care practică snowboard-ul aşteaptă zeci de minute la instalaţiile de transport pe cablu - telegondolă, telescaun, teleschi, baby schi, iar parcările din jurul domeniilor schiabile sau de la baza instalaţiilor de transport pe cablu sunt supraaglomerate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO