ZF 24

Miliardarul suedez de la IKEA începe proiectul imobiliar de la Timpuri Noi

Ingvar Kamprad

Ingvar Kamprad

Autor: Cristi Moga

01.12.2014, 00:07 6095

Compania imobiliară Vastint, parte a grupului IKEA, controlat de miliardarul suedez Ingvar Kamprad, a început procesul de selecţie a firmei care va construi un proiect imobiliar pe fosta platformă Timpuri Noi din Bucureşti la patru ani distanţă de momentul în care suedezii au achiziţionat respectivul teren.

„Avansăm cu proiectele, dar pentru moment nu avem informaţii noi“, a spus Antoniu Panait, managing director al Vastint România.

Suedezii urmează să ridice pe fosta platformă de la Timpuri Noi două clădiri de

bi­ro­uri de câte zece etaje, iar într-o etapă ulterioară este pre­văzută şi construirea a două blo­curi de locuinţe.

În prima fază, clădirile de birouri ar urma să aibă o su­prafaţă închiriabilă de aproxi­mativ 50.000 de metri pătraţi.

Terenul de la Timpuri Noi se află la câţiva paşi de staţia de metrou cu acelaşi nume şi la circa 1,5 kilometri de Piaţa Unirii, dar zona nu este o des­tinaţie obişnuită pentru dez­voltatorii de birouri.

Printre posibilii con­struc­tori ai proiectului imo­biliar al grupului IKEA se numără firma Danya Cebus, controlată de omul afaceri Lev Leviev, şi grupul austriac Porr.

Divizia imobiliară a IKEA a achiziţionat terenul de la Timpuri Noi de la mai mulţi investitori printre care se numără SIF Muntenia, Adrian Breazu sau Gheorghe Ionescu. Suedezii au adus divizia imobiliară în România în 2008, la un an de la deschiderea magazinului de mobilier IKEA din Băneasa, singurul de pe piaţa locală al puternicului grup suedez.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre alte proiecte derulate de Danya Cebus şi Porr în România ; date financiare

- detalii despre proiectul derulat de divizia imobiliară a Ikea; cine sunt foştii proprietari; prevederile PUZ

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO