ZF 24

Milioane de ouă retrase de pe pieţele europene. ANSVSA: „România nu este implicată în niciuna dintre alertele din ultima perioadă”

Milioane de ouă retrase de pe pieţele europene. ANSVSA: „România nu este implicată în niciuna dintre alertele din ultima perioadă”

Autor: Roana Rotaru

18.06.2018, 11:21 1224

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) susţine că în România nu au ajuns ouă contaminate cu insecticidul Fipronil sau cu reziduuri de antibiotice, cum s-a întâmplat zilele trecut în Germania şi Polonia, unde milioane de ouă au fost retrase de pe piaţă.

„România nu este implicată în nicuna dinter alertele din ultima perioadă, nici în ceea de priveşte ouăle contaminate cu Fipronil, nici cele din Polonia cu reziduuri de antibiotice. Colegii mei sunt în permanenţă în contact cu platforma Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje. Până la aceast moment nu este nicio notificare de alertă care să implice România. Noi oricum monitorizăm, împreună cu colegii din ţară, tot ce înseamnă comerţ intracomunitar”, spun reprezentanţii ANSVSA.

Autoritatea sanitar-veterinară din Polonia a retras vineri de pe piaţă aproximativ 4,3 milioane de ouă contaminate cu un antibiotic, la câteva zile după ce alte 73.000 de ouă provenite din Olanda au fost scoase de pe rafturile supermarketurilor din Germania, transmite AFP.

AFACERI DE LA ZERO