ZF 24

Milionarii americani clienti ai UBS cer bancii elvetiene sa nu renunte la secretul bancar

Milionarii americani clienti ai UBS cer bancii elvetiene sa nu renunte la secretul bancar
25.02.2009, 13:43 37

Banca elvetiana UBS a fost actionata in judecata de mai multi clienti importanti din Statele Unite care incearca sa opreasca institutia financiara sa le dezvaluie identitatea in cadrul anchetei initiate de Departamentul de justitie al SUA, legata de cazurile de evaziune fiscala de care ar fi acestia acuzati, scrie International Herald Tribune.

UBS si Autoritatea elvetiana de supraveghere a pietelor financiare (Finma), au fost atacate in instanta la un tribunal federal din Elvetia, fiind acuzate ca nu au respectat legile privind secretizarea datelor bancare si ca au desfasurat, in colaborare cu autoritati straine, activitati considerate ilegale.

Documentele de trimitere in judecata au fost completate de Andreas Rued, un avocat din Zurich care reprezinta un grup de aproape 12 clienti americani ai UBS. Actiunea dezvaluie problemele legate de legile elvetiene referitoare la securitatea informatiilor bancare, care intra deseori in conflict cu prevederile din SUA. n Elvetia dezvaluirea numelor clientilor bancilor se sanctioneaza grav.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO