ZF 24

Ministerul Finanţelor cere acţionarilor Fondului Proprietatea să voteze listarea Hidroelectrica doar la Bursa de la Bucureşti şi vrea ca banii din IPO să fie distribuiţi sub dividend special în maxim trei luni

Ministerul Finanţelor cere acţionarilor Fondului...

Autor: Liviu Popescu

09.10.2022, 14:13 526

În calitate de acţionar minoritar, cu o participaţie de aproape 6%, Ministerul Finanţelor cere acţionarilor Fondului Proprietatea, printre care fonduri de pensii Private Pilon II, americanii de la Silver Point Capital, fonduri mutuale, să voteze listarea Hidroelectrica doar la Bursa de la Bucureşti iar banii de pe urma ofertei publice să fie distribuiţi sub formă de dividend special în maximum trei luni.

Astfel într-un document semnat de Adrian Câciu, ministrul de resort, Finanţele cer introducerea pe ordinea de zi a AGA din 15 noiembrie 2022 listarea Hidroelectrica doar la Bucureşti şi repartizarea de dividende. Pe 15 noiembrie Fondul Proprietatea cheamă acţionarii pentru a aproba printre altele listarea Hidroelectrica pe “una sau mai multe pieţe reglementate şi/ sau echivalente şi/sau orice alt loc de tranzacţionare din România şi/sau dintr-un stat membru al Uniunii Europene şi/sau dintr-un stat terţ”.

FP îşi evaluează deţinerea de 20% la Hidroelectrica la aproximativ 12,6 miliarde de lei, ceea ce înseamnă o evaluare de aproximativ 63 mld. lei pentru toată compania. Cele mai recente date agregate de ZF arată că fondurile Pilon II au aproximativ 30% din capitalul social al FP, fiind cei mai mari acţionari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO