ZF 24

Ministerul Turismului din Israel: 57.000 de români au vizitat Israel în S1, plus 50%

Ministerul Turismului din Israel: 57.000 de români au...

Autor: Mirabela Tiron

16.07.2018, 13:36 341

Israel a atras 57.000 de vizitatori români în primele şase luni din acest an, număr în creştere cu 50% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit autorităţilor din Israel.

“România este a două ţară ca importanţă din regiune, după Polonia. Estimăm că în acest an vom depăşi 120.000 de turişti români. Lucrăm îndeaproape cu agenţiile de turism şi cu companiile aeriene că să facilităm călătoriile în Israel pentru cât mai mulţi români” a declarat Ami Alon, Director, Europa Centrală, Ministerul Turismului din Israel.

În prima jumătate a anului 2018 peste 2,1 milioane de turişti au vizitat Israelul, în creştere cu 19% faţă de perioada similară a anului trecut când 1,74 milioane de turişti au vizitat Israelul şi o creştere cu 26% faţă de 2016.

“Creşterea numărului de turişti români reprezintă rezultatul investiţiilor uriaşe în promovarea ţării şi a parteneriatelor excepţionale realizate de Ministerul Turismului din Israel cu liniile aeriene şi cu operatorii de turism”.

Cei mai importanţi factori care influenţează creşterea constantă a numărului de turişti români în Israel sunt numărul mare de zboruri directe către Eilat şi Tel Aviv, creşterea numărului de programe speciale cu tururi ghidate chiar şi în limba română, diversitatea şi numărul mare de pachete disponibile la tour operatorii din România.

Numărul de zboruri săptămânale din România spre Israel a ajuns la 64 în 2018, comparativ cu 23 de zboruri în 2015, ceea ce înseamnă o creştere substanţială în doar trei ani. Cele mai multe zbouri sunt pe ruta Bucureşti – Tel Aviv. De asemenea, mai sunt zboruri săptămânale din Timişoara, Iaşi, Cluj şi Sibiu.  

Numărul total al turiştilor străini care au vizitat Israelul în 2017 a ajuns la un nivel record, de 3,6 milioane, în creştere cu 25% faţă de 2016.

Israelul este o destinaţie apreciată pentru pelerinajele care se organizează. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel şi-a concentrat eforturile pe promovarea oraşelor Tel Aviv şi Ierusalim ca două destinaţii de city break într-o singură vacanţă, oferind experienţe multiculturale, o viaţă de noapte intensă, delicii gastronomice şi posibilităţi pentru turismul de aventură.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO