ZF 24

Ministrii europeni au aprobat reducerea tarifelor de roaming

07.06.2007, 13:52 15

Ministrii europeni participanti la reuniunea Consiliului pentru Transporturi, Telecomunicatii si Energie al UE au adoptat, astazi, reglementarile privind reducerea pretului platit de utilizatorii de telefoane mobile pentru convorbirile efectuate in strainatate, transmite Reuters.

Parlamentul european a hotarat la sfarsitul lunii mai reducerea tarifelor la apelurile efectuate de pe telefonul mobil in tari din spatiul UE, masura care se va concretiza in ieftinirea roamingului cu pana la 25%.

In primul an, tariful maxim pentru initierea unor apeluri in strainatate va fi de 49 de eurocenti pe minut, in timp ce limita de pret pentru apelurile receptionate va fi de 24 eurocenti pe minut.

Aceste preturi vor scadea la 46 de eurocenti si, respectiv, 22 de eurocenti in al doilea an de la introducerea noilor norme, urmand sa coboare in anul urmator la 43 de eurocenti, respectiv 19 de eurocenti pe minut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO