ZF 24

Ministrul Comerţului din Suedia: Vedem multe companii care-şi mută fabricile în România. IKEA este un exemplu

 Ministrul Comerţului din Suedia: Vedem multe companii...

Autor: Adrian Cojocar

25.11.2013, 00:07 239
Ewa Björling, ministrul comerţului din Suedia, spune că firmele suedeze care vin în România sunt atrase de forţa de muncă calificată şi de creşterea economică peste media europeană, însă văd ca obsta­cole principale corupţia, schim­bările dese de legislaţie, respectiv întârzierile şi termenele lungi la plată atât la stat, cât şi în mediul privat.
 
„IKEA avea cu câţiva ani în urmă multe facilităţi de producţie în China, iar acum se mută înapoi în Europa şi au găsit ca destinaţie România deoarece au realizat că aici pot să realizeze produse de calitate superioară. Vedem aceeaşi mişcare şi din partea altor companii care-şi mută capacităţile de producţie în România, ceea ce este foarte bine pen­tru ţara voastră. Cu reprezentanţii Erics­son am discutat despre centrul de servicii pe care l-au deschis aici şi mi-au spus că ei consideră România o ţară cu un potenţial foarte mare de dezvoltare şi cu multă forţă de muncă calificată, în spe­cial în domeniul ştiinţelor naturale şi al ingineriei, iar oamenii de obicei cu­nosc cel puţin două limbi, ceea ce este un lu­cru foarte bun dacă vrei să lucrezi într-un mediu internaţional“, a declarat Ewa Björling într-un interviu acordat ZF.
 
Björling a venit la începutul lunii noiembrie în România, unde a discutat cu reprezentanţi ai firmelor suedeze de pe plan local, precum Ericsson şi IKEA, dar şi cu ministrul economiei, Andrei Gerea, şi ministrul delegat pen­tru energie, Constantin Niţă, în vederea unor colaborări între cele două ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO