ZF 24

Ministrul Economiei: Vrem să listăm Cuprumin anul viitor la bursă. Tot profitul de acest an va fi folosit pentru retehnologizare

Ministrul Economiei: Vrem să listăm Cuprumin anul...

Autor: Adina Oşan, Dan Lungu

22.05.2014, 18:30 213

Constantin Niţă a spus, într-o conferinţă de presă, că îşi propune ca în viitorul apropiat să revină în judeţul Alba şi să facă o vizită la compania minieră Cuprumin Abrud pentru a discuta despre planurile de redresare a acesteia, precizând că "ambiţia" sa este să o repună pe picioare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Urmează ca data viitoare, în viitorul foarte apropiat, să mă opresc şi la Cuprumin Abrud, o unitate pe care iarăşi am ambiţia să o repunem pe picioare. Ea este deja pe profit şi cu siguranţă că anul acesta va încheia cu un profit mai mare. Tot profitul pe care-l va face, conform noii legi, de la 1 iulie, va fi folosit pentru retehnologizare. Deci, dorinţa noastră este să refacem această companie şi dacă lucrurile vor evolua pozitiv, anul viitor doresc să o listez la bursă. Eu sunt adeptul vânzărilor transparente pe bursă, aşa am făcut şi anul trecut pentru domeniul energiei şi am avut succes şi sper ca şi în domeniul acesta să am succes", a spus Constantin Niţă.

Ministrul Economiei a adăugat că intenţia sa este să scoată pe bursă 15 la sută din companie, iar banii obţinuţi să fie investiţi în tehnologizare.

"Intenţia mea este să scot 15 la sută pe bursă anul viitor şi banii care îi vom lua de acolo, tot la fel, să-i ducem în tehnologizare. Nu putem să vindem numai minereuri sau numai cupru brut şi să luăm acolo nişte bani care să ne acopere doar cheltuielile salariale şi doar atât. Deci, gata, s-a închis cu şmecheriile, cu furturile. Eu nu accept să am numai schelet şi doar aşa, să-l bandajez. Nu. Trebuie să trecem la treabă, la eficienţă serioasă şi în acest domeniu", a mai spus Constantin Niţă.

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, s-a aflat, joi, într-o vizită în judeţul Alba. În prima parte a zilei, ministrul a vizitat Uzina Mecanică şi Fabrica de Arme din Cugir şi a avut discuţii cu managerii şi reprezentanţii consiliilor de administraţie ale celor două unităţi de producţie armament şi muniţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO