ZF 24

Ministrul sănătăţii din Turcia către Nicolăescu: Am transformat sistemul în zece ani în urma unei politici consecvente

Ministrul sănătăţii din Turcia către Nicolăescu: Am...

Autor: Ioana David

17.10.2013, 17:11 373

Mehmet Muezzinoglu, ministrul sănătăţii din Turcia, a spus că ţara sa a dus o politică consecventă în ultimii zece ani în domeniul sănătăţii, ceea ce a permis transformarea profundă a sistemului. În prezent, Turcia este cea mai dezvoltată ţară din regiune din punctul de vedere al serviciilor medicale private, având peste 500 de spitale private.

“Printre schimbările care au produs efecte s-au numărat salarizarea medicilor în funcţie de performanţă, ceea ce a permis creşterea veniturilor acestora, aplicarea unui nou model de conducere a spitalelor similar celui din mediul privat, precum şi dezvoltarea infrastructurii sanitare, inclusiv prin parteneriate public – private”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii care anunţă întâlnirea lui Nicolăescu cu Muezzinoglu. 

Documentul mai arată că în ultimul deceniu Turcia a parcurs un proces de transformare majoră în domeniul sănătăţii iar ministrul turc a subliniat că e nevoie de stabilitate în sistemul sanitar, timp de 10 ani ducându-se aceeaşi politică în mod consecvent.

Cele două părţi au convenit să continue schimbul de experienţă şi să colaboreze în domeniul creării de parteneriate public-private şi al medicinei de urgenţă.

Premierul turc l-a invitat pe Nicolăescu într-o vizită oficială în Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO