ZF 24

Ministrul Sănătăţii: Spitalul poate fi regie autonomă, societate comercială sau ONG. Urmăriţi aici VIDEO LIVE cu evenimentul ZF Pharma Summit

Ministrul Sănătăţii: Spitalul poate fi regie...

Autor: Andrei Cîrchelan,

23.09.2013, 10:02 555

Urmăriţi aici VIDEO LIVE cu evenimentul ZF Pharma Summit

Schimbarea statutului spitalelor publice nu va implica schimbări în relaţia acestora cu pacienţii, a declarat Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii, prezent la ZF Pharma Summit.

"Dacă schimbăm statutul spitalului, şi devine o entitate responsabilă, spitalul poate fi regie autonomă, societate comercială sau ONG. Spitalul, sub oricare dintre cele trei forme, rămâne proprietate publică a statului sau a consiliului local, în funcţie de locul unde se află. Numai că el are anumite avantaje. Spitalele nu sunt plătitoare de TVA în prezent, taxa se găseşte în costuri, ea nu se deduce", a declarat Nicolăescu.

El a adăugat că "spitalele publice au TVA zero. Dacă s-ar tranfsorma în entitate plătitoare de TVA, toată valoarea se scoate din costuri şi din când în când se poate rambursa de la bugetul de stat".

În plus, spitalele pot valorifica patrimoniul imens de care dispun, a mai declarat ministrul.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO