ZF 24

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, şi-a dat demisia. Cine este Nelu Tătaru, secretarul de stat care preia interimatul la Sănătate

 Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, şi-a dat demisia. Cine este Nelu Tătaru, secretarul de stat care preia interimatul la Sănătate
26.03.2020, 10:23 6782

Ministrul Sănătăţii, Victor Cosctahe, şi-a dat demisia, în plină epidemie de infecţii cu coronavirus în România, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

În prezent, nu se ştie motivul pentru care Costache a predat mandatul.

Conform surselor precizate, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru ar urma să preia portofoliul, interimar.

Miercuri, ministerul Sănătăţii anunţa testarea pentru coronavirus a tuturor bucureştenilor.

Potrivit celei mai recente centralizări a Grupului de Comunicare Startegică, în România, sunt persoane confirmate cu COVID-19.

Numărul total al deceselor înregistrate în România la pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus ajunge astfel la 17.

Ludovic Orban, premierul României, a declarat că secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru este propunerea pentru conducerea ministerului Sănătăţii, după ce Victor Costache şi-a dat demisia.

„El face parte din echipa de la Sănătate, a fost, este şi va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirus. Deja stăpâneşte foarte bine procedurile, planul de măsuri. Astăzi e la Suceava, l-am sunat şi l-am informat privitor la intenţia mea de a-l propune”, a declarat Ludovic Orban.

Nelu Tătaru are 48 de ani, este secretar de stat în ministerul Sănătăţii, este medic chirurg şi a lucrat în trei spitale ca asistent, ulterior medic la Spitalul Judeţean Vaslui, medic rezident la Spitalul de Urgenţă Iaşi, medic chirurg, director general şi manager al Spitalului Municipal Huşi.

El a absolvit în 1998 Facultatea de Medicină Generală la UMF Iaşi.

În 2012 a fost consilier local în oraşul Huşi.

Citiţi AICI Ziarul Financiar de vineri în format e-paper 

AFACERI DE LA ZERO