ZF 24

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, despre cauza incendiului violent de la Matei Balş: Sunt două piste - o problemă punctuală sau o greşeală individuală

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, despre cauza incendiului violent de la Matei Balş: Sunt două piste -  o problemă punctuală sau o greşeală individuală

Autor: Mihaela Ionita

29.01.2021, 08:32 332

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut declaraţii cu privire la posibilele cauze care au declanşat incendiul de vineri dimineaţă, în cadrul unui pavilion al Spitalului Matei Balş. Rudele şi aparţinătorii pacienţilor afectaţi au venit în faţa spitalului pentru a se interesa de starea acestora.

„Momentan nu este clar. Vin de la Matei Balş am văzut clădirea. Evident că a fost un incendiu violent. (...) Sunt 2 piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală (...) datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem. Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat Ministrul Sănătăţii.

În ceea ce priveşte pacienţii evacuaţi din pavilionul în care s-a produs incendiul, ministrul Sănătăţii a declarat că: „Nu toţi sunt în stare gravă. Din informaţiile mele sunt patru pacienţi în stare gravă la Balş. Circa 40 de pacienţi fuseseră transferai la alte spitale din Bucureşti. Sunt locuri suplimentare. La Victor Babeş, minim 60 de locuri”.

Un incendiu a izbucnit în vineri dimineaţă într-un corp de clădire al spitalului Matei Balş. Au fost evacuaţi în jur de 120 de pacienţi. Iniţial autorităţile au anunţat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit şi el.

La momentul transmiterii ştirii, rudele şi aparţinătorii pacienţilor au venit în faţa spitalului pentru a se interesa de starea acestora.

AFACERI DE LA ZERO