ZF 24

Mircea Vladu se retrage din funcţia de director executiv al Prestige Tour

Mircea Vladu se retrage din funcţia de director executiv...

Autor: Liviu Iancu

07.04.2014, 00:00 1057

Mircea Vladu a fondat Prestige Tours în anul 1990, iar în 2011 a vândut firma către grupul Happy Tour, deţinut de fondul de investiţii spaniol GED. În urma vânzării, Vladu a devenit director executiv al Prestige Tours şi a devenit şi asociat în Happy Tour Group.

Potrivit surselor citate, Vladu s-a retras din funcţie din motive personale, dar va rămâne în continuare asociat în grupul Happy Tour. El nu a putut fi contactat până la ora transmiterii ştirii.

Prestige Tour este una dintre cele mai importante zece agenţii de turism din România, fiind activă atât pe piaţa de outgoing şi organizare de chartere, cât şi pe incoming. Agenţia a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 12 milioane de euro.

Surse din turism spun că locul lui Mircea Vladu va fi luat de Elena Anghel, fost director în cadrul agenţiei Paralela 45 până în urmă cu câţiva ani.

Happy Tour este cel mai mare grup de turism din România, cu afaceri de aproape 60 milioane euro. Pe lângă Prestige Tours, din grup mai fac parte agenţia Happy Tour şi portalul Paravion.ro.

Cumpărată la sfârşitul anului 2007 de la Nicolae Demetriade, Happy Tour a fost mai mult de un deceniu cea mai mare agenţie de turism din România din punct de vedere al cifrei de afaceri, dar a fost depăşită anul trecut de Perfect Tour şi Christian Tour.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.04.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO