ZF 24

Mirela Călugăreanu, preşedinte ANAF: În primele 8 luni ale acestui an suma colectată de la contribuabili este mai mare cu 20 mld. lei faţă de 2018

Mirela Călugăreanu, preşedinte ANAF: În primele 8...

Autor: Alexandra Cepăreanu

02.10.2019, 11:54 183

Suma colectată în primele 8 luni ale acestui an de la contribuabili de către instituţia ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) este cu 12% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a spus Mirela Călugăreanu, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în cadrul conferinţei TAX + LEGAL CONFERENCE & WORKSHOPS: Impactul schimbărilor legislative şi fiscale în business.

„Am recuperat din ce pierdusem în prima parte a anului, astfel, suma colectată în cele opt luni din anul în curs este mai mare cu 20 de miliarde de lei faţă de anul trecut, adică avem un plus de 12,5%”, a spus Mirela Călugăreanu.

Preşedintele ANAF a adăugat că 95% dintre contribuabili se conformează, îşi depun declaraţiile la termen şi îşi plătesc taxele.

 
 

Alte declaraţii:

 

Din punct de vedere al cotelor de impozitare, Româniai este un mediu economic rahitic. Sunt multe de făcut în privinţa mdoului în care taxele sunt colectate.

Modificările fiscale din ultima perioadă au fost bune şi solicitate de mediul de afaceri. Dacă ne referim la cele pe codul fiscal şi de procedură fiscală, modificărule sunt rodul unei activităţi de 1 an, în care am discutat cu mediul de afaceri în mod fecvent, ele au fost apreciate şi au fost făcute în parteneriat cu mediul de afaceri.

Un alt element îl reprezintă revizuirea procedurii rambursării taxei pe valoare adăugată, care nu a mai fost revizuită din 2005-2010. Analizele pe care le-am făcut ne-au pus în evidenţă că mari diferenţe nu sunt, de la 15% la 10%, şi atunci e normal să implementăm alt sistem de rambursare a taxei pe valoare adăugată. Trebuie foarte bine dicutat acest aspect pentru a avea rezultate bune.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO