ZF 24

Mirela Drăgoi, preşedinte executiv, Pet Star Holding: În ultimele şase luni, Pet Star a înregistrat o creştere notabilă, cu două cifre

Mirela Drăgoi, preşedinte executiv, Pet Star Holding:...

Autor: Ramona Cornea

25.06.2020, 16:10 623

​Mirela Drăgoi, preşedinte executiv al companiei Pet Star din Slobozia, ce pro­duce preforme PET, afirmă că în ultimele şase luni, Pet Star a înregistrat o creştere cu două cifre a rezultatelor financiare.

” În ultimele şase luni, Pet Star a înregistrat o creştere notabilă, cu două cifre Pentru noi a fost foarte benefică această criză. Pet Star este o companie puternic digitalizată, pe noi ne-a ajutat tehnologia. Noi suntem promotori în România în implementarea de tehnologie şi în automatizare în domeniul nostru. Pet Star produce produce produse care se află în coşul zilnic, de aceea a trebuit să rămânem conectaţi cu activatatea de producţie. Tehnologia ne-a ajutat să supervizăm de acasă procesele la nivel managerial. Această perioadă nu a fost deloc simplă şi noi credem că nu s-a terminat. Provocările cele mai mari vor veni, vor continua să apară”, a declarat Mirela Drăgoi în cadrul videoconferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie. Fabricat în România 2020.

 

Ce a mai declarat Mirela Drăgoi în cadrul videoconferinţei:

 

·         În această perioadă, comportamentul de consum al românilor s-a schimbat, în primă fază s-au depozitat foarte multe băuturi îmbuteliate în gospodării.

·         Luna martie a însemnat pentru Pet Star un business la nivelul lunii iulie 2019, ceea ce înseamnă vârf de sezon. După aceea a fost un recul al pieţei, însă piaţa cere din nou lichide îmbuteliate. Cred că s-a schimbat comportamentul de consum şi în interiorul pieţei.

·         Am decis să creştem capacitatea de producţie anul acesta, am investit 1,2 mil. euro până în prezent pentru extinderea capacităţii cu 8% astfel încât să putem satisface cererile noi din piaţă.

·         Noi avem o fabrică de 3,5 hectare şi suntem 130 de oameni. Am reuşit să integrăm întreaga activitate, atât cea de producţie, cât şi cea financiară şi managerială, în un singur sistem şi de aceea ne este foarte uşor să supraveghem şi să acţionăm foarte rapid.    

·         Pet Star se pregăteşte pentru viziuni noi, pentru investiţii noi în economie, astfel încât fabricat în România, acest concept pe care noi l-am început acum 20 de ani, să continue luând în calcul tehnologia şi digitalizarea.

·         Estimăm ca la sfârşitul anului să avem deschiderea oficială a unei fabrici noi, o investiţie de 20 mil. euro, care îşi propune să recicleze tot ce înseamnă flacon de post consum. Este o investiţie de referinţă în regiune.

·         Pentru noi, cea mai mare oportunitate în această perioadă este dezvoltarea şi punerea pe tapet a acestei extrem de importante idei de colectare selectivă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO