ZF 24

Mişcare rapidă în piaţa de real-estate. Ioannis Papalekas vinde toate acţiunile pe care le deţine la Globalworth către miliardarul ceh Radovan Vitek, dar păstrează funcţia de CEO

Mişcare rapidă în piaţa de real-estate. Ioannis...

Autor: Bogdan Alecu

04.02.2020, 17:00 532

♦ Globalworth este cel mai mare proprietar de birouri din România, un portofoliu evaluat la circa 1,5 mld. euro pe piaţa românească ♦ Ioannis Papalekas, CEO şi fondator al Globalworth, a vândut toate acţiunile pe care le deţine în cadrul fondului către Radovan Vitek, un investitor ceh, iar Dimitris Raptis, CEO adjunct, a vândut 40% din acţiunile pe care le deţine, în timp ce Eli Alroy, director nonexecutiv, a marcat un exit de 10 mil. euro.

Miliardarul ceh Ra­dovan Vitek a devenit al treilea cel mai mare acţionar al Globalworth, prin achiziţia portofoliului de acţiuni direct de la Ioannis Papalekas, CEO-ul şi fondatorul companiei, care iese astfel din acţionariatul fondului de investiţii, dar păstrează funcţia de conducere. Pentru pachetul de acţiuni CPI Property Group a plătit circa 280 mil. euro.

Tot ieri au mai vândut şi Dimitris Raptis, CEO-ul adjunct al Globalworth 40% din acţiunile pe care le deţine, iar Eli Alroy, director nonexecutiv al companiei, a vândut întreg portofoliul de 1,1 mil. acţiuni.

Dezvoltatorul ceh controlat de miliardarul Radovan Vitek, mai are în portofoliu şapte proiecte în România, dintre care cinci în Bucureşti, toate din domeniul rezidenţial în stadiu de proiect şi două în Iaşi din care unu este Felicia Shopping City.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO