ZF 24

Mişcare surpriză pe piaţa modei de lux: Celebrul cântăreţ Pharrell Williams a fost numit noul director de creaţie al diviziei pentru bărbaţi de la Louis Vuitton

Mişcare surpriză pe piaţa modei de lux: Celebrul...

Autor: Andrei Şerbănescu

15.02.2023, 13:20 2055

Pharrell Williams este cunoscut sub mai multe titulaturi - cântăreţ, compozitor, producător muzical, antreprenor în domeniul fashion şi un adevărat simbol al modei. 

Marţi, el a adăugat la această listă şi funcţia de "director artistic pentru linia de îmbrăcăminte bărbatească" al Louis Vuitton, potrivit unui anunţ de pe site-ul LVMH, a raportat Business Insider.

Williams este al doilea american de culoare care îşi asumă acest rol. Când Louis Vuitton l-a numit pe Virgil Abloh director artistic pentru linia de îmbrăcăminte bărbatească în 2018, acesta a devenit primul american de culoare care a condus o casă de modă europeană de lux. Abloh a murit în 2021 după ce s-a luptat cu o formă rară de cancer la inimă. 

Williams, cunoscut deja ca un artist muzical de succes, şi-a făcut un nume şi în industria modei în ultimii ani. 

În 2003, el s-a asociat cu Nigo - designerul de modă japonez care în prezent este directorul artistic al unui alt brand LVMH, Kenzo - pentru a lansa o linie de îmbrăcăminte de stradă numită Billionaire Boys Club. 

În 2008, a colaborat cu directorul artistic de atunci al Louis Vuitton, Marc Jacobs, la o colecţie de bijuterii pentru această marcă. „Vuitton pentru mine este o adevărată şcoală de modă", a declarat el pentru AP într-un interviu video. 

În 2014, Williams a început un parteneriat cu gigantul de îmbrăcăminte sportivă Adidas, prin intermediul căruia a lansat îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Williams a lansat, de asemenea, o linie de îngrijire a pielii numită Humanrace în 2020. 

„Mă bucur să îi urez bun venit lui Pharrell înapoi acasă, după colaborările noastre din 2004 şi 2008 pentru Louis Vuitton, ca noul nostru director artistic pentru linia de îmbrăcăminte bărbatească. Viziunea sa creativă va conduce, fără îndoială, Louis Vuitton spre un nouă eră foarte interesantă", a precizat în anunţ Pietro Beccari, preşedintele şi directorul general al Louis Vuitton. 

Louis Vuitton înregistrează, de asemenea, o creştere puternică pe fondul unei explozii a luxului alimentată de pandemie. Casa de modă a obţinut venituri de 20 de miliarde de dolari în 2022, dublându-şi veniturile înregistrate cu numai patru ani înainte. Analiştii spun că, la 20 de miliarde de dolari, Louis Vuitton este cel mai mare brand de lux din lume, potrivit The Wall Street Journal. 

Louis Vuitton este unul dintre cele 75 de branduri aflate sub umbrela LVMH, un conglomerat de lux al cărui preşedinte şi CEO, Bernard Arnault, este cel mai bogat om din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO