ZF 24

Misterele energiei: Tinmar IND face afaceri de 2 mld. lei cu 63 de angajaţi, iar Trend Energy 325 mil. lei cu 4 angajaţi

Misterele energiei: Tinmar IND face afaceri de 2 mld. lei...

Autor: Roxana Petrescu

24.06.2015, 00:08 2816

Energia este unul dintre puţinele domenii în care încă mai apar firme care bifează creşteri exponenţiale sau care peste noapte dispar fără urmă după ce ajunseseră să controleze felii importante din piaţă. Oamenii care sunt în spatele acestor businessuri, de obicei antreprenori locali, sunt la fel de discreţi precum companiile pe care le controlează.

Smart Diesel, o firmă din Arad deţinută de câţiva oameni de afaceri puţin cunoscuţi (Daniel Imbre, Ovidiu Ioan Andrieş, Petru Fărcaş) a încheiat anul trecut cu un business de 465 de milioane de lei. Ceea ce este surprin­zător este faptul că în urmă cu cinci ani compania avea numai 9,7 milioane de lei, de 45 de ori mai puţin. Smart Diesel este acum cel mai mare benzinar particular din România, activ într-un segment de 40 de miliarde de lei dominat de Petrom, Rompetrol, Lukoil şi MOL.

„Smart Diesel SRL este o companie de carburanţi care oferă servicii dedicate transportatorilor, în principal români, atât pe plan intern, cât şi internaţional. Staţiile Smart Diesel sunt prevăzute cu pompe de alimentare cu putere de livrare de apro­ximativ 130 de litri pe minut, specializate pentru alimentarea camioanelor“, se arată pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO