ZF 24

Moartea avocatului Sorin Anton din Braşov, specializat în dreptul penal al afacerilor, a fost violentă, au stabilit procurorii

Autor: Mediafax

10.03.2011, 17:20 160

Raportul preliminar al autopsiei în cazul avocatului din BraşovSorin Anton care a fost găsit înjunghiat în locuinţa sa relevă cămoartea bărbatului a fost violentă, în urma unei plăgi înjunghiatecare i-a atins plămânul stâng şi inima, însă rănile "ar fi putut fiautoproduse".

Procurorul Claudiu Sandu, purtător de cuvânt al ParchetuluiTribunalului Braşov, a declarat, joi, pentru corespondentulMEDIAFAX, că raportul preliminar al medicilor legişti arată cămoartea avocatului Sorin Anton, în vârstă de 47 de ani, a fostviolentă, în urma unei plăgi înjunghiate, penetrante, lanivelulhemitoracelui stâng.

"Plaga înjunghaită, care a fost produsă cu un obiect ascuţit,posibil cuţit, a penetrat organe interne, plămân şi cord. Având învedere localizarea leziunilor, acestea ar fi putut fi autoproduse",a spus reprezentantul Parchetului, citând raportul medicilorlegişti.

Expertiza medico-legală în acest caz va fi finalizată în termen deaproximativ două săptămâni, iar în prezent sunt audiate rude aleavocatului, precum şi colegi ai acestuia.

Soţia avocatului, Carmen Anton, este în continuare internată laSpitalul de Neuropsihiatrie Braşov, unde se află sub tratament cusedative, în urma unui şoc. Ea va fi audiată de procurori pestecâteva zile, după ce va fi externată.

Conducerea Baroului Braşov a anunţat că va deschide o anchetăparalelă pentru a afla ce dosare avea în lucru avocatul braşoveanşi dacă ar putea avea legătură cu moartea sa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO