ZF 24

Mobexpert: primul magazin din Sofia intra pe profit in trei ani

Mobexpert: primul magazin din Sofia intra pe profit in trei ani
19.09.2007, 14:04 455

Grupul Mobexpert, liderul pietei locale de mobila, va deschide trei noi magazine in Bulgaria, pana in 2011, dupa ce a inaugurat ieri, la Sofia, primul magazin Mobexpert din afara tarii in urma unei investitii de 10 mil. euro.

"Vrem sa mai deschidem un magazin in Varna anul viitor, iar pana in 2011 ne propunem sa operam al doilea magazin in Sofia si unul in Plovdiv. Exista doua zone ale Sofiei care se dezvolta foarte mult si noi am acoperit una dintre aceste zone", a declarat Ioana Silaghi, country manager al Mobexpert Bulgaria.

Ioana Silaghi a ocupat inainte functia de director de vanzari in cadrul grupului Mobexpert. Investitia in hipermagazinul din Sofia, finantata in proportie de circa 80% de Alpha Bank, a fost estimata initial la sase milioane de euro, nivelul acesteia ridicandu-se ca urmare a costurilor in crestere.

Dan Sucu, presedintele si proprietarul grupului Mobexpert se asteapta sa ajunga in urmatorii patru ani la o cota de 15-18% pe piata din Bulgaria, in conditiile in care magazinele pe care le va detine vor genera pana in 2011 vanzari de circa 30 de milioane de euro.

"Pe piata din Bulgaria exista multe companii de tip discount si multe companii care ofera mobila de lux, dar pe segmentul mediu nu s-au specializat", a spus Sucu.
El a adaugat ca investitia in cladire se va amortiza in 12 ani, iar peste trei ani se asteapta ca magazinul din Sofia sa intre pe profit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO