ZF 24

Monica Tatoiu ar putea preda stafeta Oriflame unui expat

04.03.2010, 13:00 81

Producatorul suedez Oriflame se afla in proces de recrutare aunui manager care sa o inlocuiasca pe Monica Tatoiu de laconducerea filialei din Romania, dupa anuntul acesteia ca vrea sase retraga din industria cosmeticelor. "In prezent, ne aflamintr-un proces de tranzitie care va dura aproximativ doua luni. Imiva lua locul un un manager strain, posibil din Suedia, pentru capolitica post-criza a marilor corporatii este 'back to the basis'.Un reprezentant al culturii suedeze va incerca o integrare aoperatiunilor locale in cele ale comapaniei-mama, dar structuraOriflame Romania va ramane aceeasi", a declarat pentru ZFTatoiu.

Monica Tatoiu, unul dintre cei mai cunoscuti executivi romani lanivel local, a anuntat ca doreste sa se retraga inca din 2008, darcriza financiara i-a amanat plecarea. "Acum ne preocupa altceva:economia Romaniei incepe brusc sa-si revina. Toate politicileoperationale, financiare, datorita unei cresteri, trebuiereadaptate. Romania este atipica din toate punctele de vedere",spune Tatoiu. Directorul general al Oriflame Romania anunta in urmacu doi ani ca va pregati pe cineva din interiorul filialei pentru aceda conducerea, dar in prezent ultimul cuvant il arecompania-mama, care va face cunoscut numele noului director lasfarsitul acestei luni, potrivit lui Tatoiu. Oriflame Romania, cuafaceri de peste 33 mil. euro anul trecut, concureaza direct cuAvon sau Amway.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO