ZF 24

Moody's: Deprecierea dolarului ar putea crea presiuni de reducere a ratingului Romaniei

06.02.2008, 15:25 19

Unele state din Europa, precum Bulgaria, Romania, Estonia, Letonia si Lituania, s-ar putea confrunta cu presiuni de reducere a ratingului, daca deprecierea dolarului va continua, din cauza scaderii competitivitatii, se arata intr-un raport al agentiei de evaluare financiara Moody's citat de Reuters.

"Pentru unele state, deprecierea dolarului ar putea pune presiune in sensul reducerii ratingurilor", se arata in raportul Moody's.

Totusi, analistii Moody's considera ca tari precum Turcia, Uruguay si Filipine ar putea profita de continuarea deprecierii monedei americane, datorita efectelor asupra monedei in care este exprimata datoria fiecarei tari.

De asemenea, Brazilia, Columbia si Peru ar putea sa aiba anumite beneficii din scaderea dolarului.

Continuarea deprecierii monedei americane va reduce pentru mai multe state valoarea datoriilor, exprimata in dolari, dar ar putea afecta competitivitatea, majora rata inflatiei, in statele ale caror monede sunt dependente de moneda americana, si valoarea rezervelor valutare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO