ZF 24

Moody’s taie ratingul grecilor de la OTE la B3, cu perspectivă negativă

Michael Tsamaz, CEO al grupului elen OTE

Michael Tsamaz, CEO al grupului elen OTE

Autor: Adrian Seceleanu

04.05.2015, 19:12 107

Agenţia de rating Moody’s a redus ratingul grupului elen OTE, care controlează grupul format din operatorii Cosmote şi Romtelecom (în prezent Telekom România), de la Ba3 la B3, precum şi “notele” pentru emisiunile de bonduri ale companiei, perspectiva fiind negativă pentru toate ratingurile.

Decizia a fost luată după ce agenţia a redus şi “notele” pentru bondurile guvernului elen şi în condiţiile riscurilor generate de evoluţia economiei Greciei. “Deşi OTE a luat măsuri pentru a se izola de economia Greciei, compania este predominant un business local, aproximativ 70% din venituri fiind generate în Grecia”, a declarat Carlos Winzer, prim vicepreşedinte al Moody’s.

“În aceste condiţii, reducerea ratingurilor pentru bondurile guvernului elen pune presiune pe ratingurile OTE în condiţiile în care perspectiva companiei rămâne strâns legată de condiţiile din economia locală”.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO