ZF 24

Moştenirea falimentelor din asigurări: cheltuieli de 40 milioane de lei în nouă ani şi încă 14.000 de dosare de plătit

Cristian, Constantinescu fost director general al Allinaz-Ţiriac

E foarte greu de spus dacă FGA ar fi capabil să plătească daunele în cazul în care un asigurător mare ar intra în faliment. Dacă o companie precum Astra ajunge la faliment, probabil că cele circa 200 mil. euro ale FGA ar fi suficiente. Oricum, celelalte societăţi vor fi nevoite să contribuie în cazul unor probleme mai ample.

Cristian, Constantinescu fost director general al Allinaz-Ţiriac E foarte greu de spus dacă FGA ar fi capabil să plătească daunele în cazul în care un asigurător mare ar intra în faliment. Dacă o companie precum Astra ajunge la faliment, probabil că cele circa 200 mil. euro ale FGA ar fi suficiente. Oricum, celelalte societăţi vor fi nevoite să contribuie în cazul unor probleme mai ample.

Autor: Anelis Baciu

28.08.2014, 20:35 265

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), instituţia care se ocupă cu despăgubirea clien­ţilor companiilor de asigurări intrate în faliment, a efectuat plăţi de circa 40 milioane de lei (10 mil. euro) în ultimii nouă ani, dar mai are pe rol încă 14.000 de dosare de despăgu­bire ale clienţilor companiilor de asigurări care au intrat în faliment la începutul anilor 2000.

Dosarele de plată rămase au fost înaintate de asiguraţii sau creditorii fostelor companii de asigurări Euroasig, Delta Addendum, Adas, Metropol CIAR şi Grupul de Asigurări Român.

Fondul de garantare avea la finalul anului trecut disponibilităţi în valoare de 845 milioane de lei (192 mil. euro) pentru despăgubirea clienţilor companiilor de asigurări care intră în faliment, cu 100 mil. lei peste nivelul din anul precedent, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO